You are here >   BASTINA > eupr_bast_kuna

 


Predstavljanje mape i brošure "Krajodrazi" u Kuni pelješkoj

Povodom proslave dana Gospe od Loreta - Delorite, 08. svibnja u Kuni Pelješkoj, u prostorijama Galerije Mata Celestina Medovića, predstavljene su mapa i brošura "Krajodrazi" koje su nastale u sklopu projekta "Baština - pokretač razvoja". Promocija je započela u 20.00 sati, a ljubazni domaćini pozvali su sve sudionike, prije početka prezentacije, na domjenak i neformalno druženje u konobi "Špaleta"

Na početku prezentacije svim okupljenima se obratio gospodin Teo Antunović ispred Kune pelješke. Uz srdačnu  dobrodošlicu izlagačima, poželio je i češće organiziranje ovakvih kulturnih priredbi u Kuni.


 

Službeni dio predstavljanja otvorila je gospođa Jelena Obradović koja je nazočne upoznala sa projektom "Baština - pokretač razvoja", razlozima za njegovo pokretanje, tijekom projekta u protekle dvije godine te ostvarenim rezultatima.Gospođa Maja Nodari osvrnula se  na prelijepe krajolike koje Pelješac ima ali i stalne opasnosti koje im prijete kao što su urbanizacija, nekontrolriran rast turizma, neodrživo iskorištavanje prirodnih resursa te mnoge druge. Upozorila je i na nedovoljnu legislativnu zaštitu krajobraza u Republici Hrvatskoj unatoč činjenici da je RH danas dio Europske Unije i njene pravne stečevine.


Gospodin Mašo Čekić ukazao je na stoljetnu povezanost i bliskost naših krajeva te izložio svoja razmišljanja o prekograničnim područjima koja su bila predmet  i poticaj ovog projekta. Kao zgodan primjer povezanosti dvaju područja pročitao pjesmu "Pelješka đevojka" koja na zgodan način daje usporedbe između hrvatskog i crnogorskog kraja i ljudi.< natrag...

 

 

 

Dizajn: © martha_lights, programiranje: © GEOdata doo. Sva prava pridržana.

   Login