You are here >   BASTINA > eupr_bast_prvi_zakonodavni

 


Prvi sastanak Radne grupe za zakonodavni proces u TivtuPrvi sastanak Radne grupe za zakonodavni okvir održan je 11. lipnja u Tivtu. Zadatak radne grupe bio je definiranje koncepta komparativne analize sa preporukama, kako pojedinačno za legislative i sudionike u Crnoj Gori i Hrvatskoj, tako i usporedno na nivou ovih država.

Ciljna grupa su sudionici u procesima zaštite i valorizacije prirodne i kulturne baštine i pejzaža, a glavni cilj doprinos njihovoj kvalitetnijoj suradnji na nacionalnom i nivou dviju država kroz regulativama jasno postavljen okvir djelovanja.

Kroz prvi sastanak definiran je okvir izrade buduće studije: prirodnu, kulturnu baštinu i pejzaž analizirat će se kroz važeće zakonodavne okvire, njihovu analizu i preporuke za unapređenje, na međunarodnoj, državnoj i lokalnoj razini.

Navodeći konkretne primjere iz prakse, stručnjaci iz Hrvatske i Crne Gore, predstavnici partnerskih organizacija i suradnici na projektu, prepoznali su brojne manjkavosti u tretiranju nasljeđa u dvjema državama. Na sastanku je zaključeno da je veći problem od kvalitete i usklađenosti propisa, mogućnost njihove dosljedne primjene u praksi.


<natrag...

 

 

 

 

 

Dizajn: © martha_lights, programiranje: © GEOdata doo. Sva prava pridržana.

   Login